05-02-2023
 
Gisteren zijn 2 van de 3 kittens uitgevlogen.
Roos blijft bij ons.
 
Afbeelding invoegen
 
Nala hebben we naar Limbricht, naar Sandra en Anouk gebracht. Hier heeft ze meteen kennis gemaakt met Bo de jonge, drukke hond. Dit was nog vrij intimiderend, dus lekker hoog in de krabpaal. Het heeft even tijd nodig, maar we hopen snel berichten te krijgen dat Nala en Bo de beste vriendjes zijn.
 
Afbeelding invoegen
 
Indigo, ons zieke kereltje. Dat Indigo niet geschikt was voor kittenkopers hadden we al snel in de gaten. Gelukkig hebben we meer mensen in de familie die helemaal gek zijn van dieren. Eerder hebben we ook Marlin (Disneynestje) uitgeplaatst naar Yvonne en zo nu ook Indigo. Dit kleine menneke kan de hele wereld aan. Och loopt daar nog een poes? Och daar loopt ook nog een grote kater? Och ja, dat is een hondje. Maakte allemaal niks uit. Indigo liep door huis alsof het huis van hem was. Later op de avond kregen we nog een filmpje waar hij Marlin lekker ging uitdagen, dus dit komt helemaal goed.
 
Afbeelding invoegen
 
Voor Roos was er geen animo, niemand die haar wilt. Des te mooier voor ons. In de loop dat ze ouder werd en niemand interesse in Roos bleek te hebben, ontwikkelde zich bij ons steeds meer het gevoel dat Roos bij ons thuis hoort. Gisteren hebben wij dan ook de knoop doorgehakt en haar meteen onbeschikbaar gezet. Roos blijft bij ons in de cattery. Ze gaat wel gesterilliseerd worden, maar alles op zijn tijd natuurlijk.
 
21-01-23 
ROOS IS NOG BESCHIKBAAR 
 
Afbeelding invoegen              Afbeelding invoegen              Afbeelding invoegen
 
Roos is een goed gesocialiseerd poesje wat lekker bij je komt knuffelen. Ze haalt lekker wat streken uit, maar als je naar haar snoetje kijkt, vergeet je het meteen. Ze eet goed natvoer en brokjes. Ook is ze heel lief voor haar kleinere broertjes en zusje en is dan ook regelmatig bij hun in de ren te vinden. 
 
Afbeelding invoegen
  IRIS = GERESERVEERD

Ze heeft de naam NALA gekregen en verhuisd 4-2-23 naar Limbricht. Sandra en Anouk wachten met smart op haar. We zullen haar streken gaan missen, maar mogen hier nog 2 weekjes van genieten. Deze dame groeit goed en is een lieve boef die af en toe bij je komt liggen.

 
 
INDIGO = GERESERVEERD
 
Indigo is klaar voor de verhuizing, de nieuwe baasjes kunnen niet meer wachten. Hij doet het heel goed en eten is zijn liefste bezigheid. Gisteren de laatste inenting gehad en een dikke knuffelronde van alle assistentes. Ze waren zo blij om hem te zien, ze hadden hem echt gemist. Hij is zo verwend dat hij nog geen brokjes eet, maar dat maakt het nieuwe baasje helemaal niks uit, alles voor de kleine spruit.
  Afbeelding invoegen

01-01-2023
Afbeelding invoegen
  Roos (= nog beschikbaar)

Deze mooie dame is Roos. Het is een lieve knuffel. Zodra zij bedenkt dat ze aandacht wilt, klimt ze je broek omhoog. Alleen snapt ze nog niet dat een joggingsbroek niet zo goed gaat als een spijkerbroek, maar dat hebben wij als personeel wel voor haar over. Liefste speelt ze de hele tijd met haar broertje en zusje. Vooral ravotten en rennen door de woonkamer zijn leuk. Ze daagt uit en doet aan schaduwvechten. Tante Fox uitdagen is een van haar lievelingsbezigheden, maar helaas komt ze nog niet tegen haar op.Indigo (blijft in de familie)

Zo'n vechtertje als dit kereltje verdient alle respect. Al heel snel had hij een virus te pakken, waar hij op zichzelf niet van kon winnen. Uiteindelijk is hij 2 weken opgenomen geweest bij de dierenarts. Hier heeft hij alle zorg gekregen, die hij nodig had. Vooral in het begin zat hij in de zuurstoftank. Hij werd boos zodra er een spuitje gezet moest worden of zijn oogjes gezalfd moesten worden, maar daarna vroeg hij meteen weer aandacht aan de assistentes. Deze zijn dan ook zeer verliefd op hem geworden. Het gaat nu super goed met hem. Eten is zijn hobby en is ook al veel aangekomen qua gewicht en body. Hierdoor heeft hij afgelopen vrijdag ook zijn eerste inenting en chip mogen ontvangen.
  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
  Iris (= gereserveerd)

Deze dame is zeer ondernemend en heeft haar gouden mandje al gevonden. Morgen komt het nieuw personeel weer op bezoek om te knuffelen. Erg ondeugend verstopt ze zich om je vervolgens in je vingers te bijten. Iris is een pittige dame en bijt Indigo en Roos graag in de kont. Ze rent door de hele woonkamer en sprint dan de kattenboom in. Kittenbrokjes staan inmiddels ook al op haar menu.

 
18-12-2022 Roos zoek haar gouden mandje
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen 
 
Dit is Roos, zij is een superlief poesje wat haar aandacht komt halen. Lekker spelen met haar zusje Iris en ook al lekker oefenen hoe je moet aanvallen en verdedigen. Tante Fox is hier vaak de dupe van. Hoe klein ze ook is, tegenover tantie staat ze haar mannetje. 
Iris heeft haar mandje al gevonden en verhuisd naar Munstergeleen en Indigo gaat naar big brother Marlin.

10-12-2022 Fotoshoot
 
We proberen van ieder nest een fotoshoot zelf te doen. Dit is iedere keer weer een uitdaging, zo ook bij dit nest. Het zijn alleen foto's van Iris en Roos. Roos? Ja, Aster is Roos. De dierenarts heeft bij het chippen eens onder de rok gekeken en zag een poesje, alhoewel ook hij hierover twijfelde. Oeps, we hebben haar de naam Roos gegeven. Waarom was Indigo niet bij de fotoshoot? Hij is al een ruime week bij de dierenarts. Hier zit hij voornamelijk in de zuurstoftank ivm een achterste luchtweginfectie. Het gaat op en af met hem en we hopen dat hij er bovenop komt, we blijven hoop houden. De dierenarts heeft ons vandaag een update gegeven. Hij gaat momenteel weer vooruit, is niet meer zo benauwd en eet en drinkt zelfstanding. We zijn trots op ons vechtertje en hopen hem snel weer in onze armen te mogen sluiten. 
Vanaf vandaag staat onze deur weer open voor eventuele kittenkopers.

Afbeelding invoegen Iris                  Roos Afbeelding invoegen 
 
Iris & Roos synchroon slapen
 Afbeelding invoegen
02-12-2022 
Gewoon een paar foto's

Ondertussen is dit grut flink aan het groeien en zijn ze vandaag 5 weken oud.
Vanaf volgende week mogen ze bezoek ontvangen. Indigo is niet beschikbaar.
Afbeelding invoegen Indigo  Afbeelding invoegen Iris Afbeelding invoegen Aster

06-11-2022
Afbeelding invoegen  
1 Week oud
 
Onze baby's hebben een moeilijke start gehad. Mama had geen melk en de fles is natuurlijk niet zo lekker als mamamelk. Helaas zijn er 2 een sterretje geworden. Zij hadden dan ook wel weinig kans van de dierenarts gekregen, maar toch hebben we nog alles geprobeerd. Het kwartet gaat heel goed. Ondertussen produceert mama Pokon en komen de kritters heel goed bij. We hoeven niet meer te flessen Hier is zowiezo 1 poesje bij en zoals het er nu uit ziet, zijn de rest katertjes. Dus voor nu zijn de namen: Iris, Jared, Aster en Indigo. 


 
28-10-2022
 
Milou is bevallen van 6 kittens. Het was een spannende periode voor ons. Milou is gedekt door Nero zonder dat wij het wisten, met als gevolg dat we ook niet wisten wanneer ze uitgeteld was. We hadden een schatting gemaakt (achteraf zaten we goed :) ) en zijn naar de dierenarts geweest voor een foto van de buik te laten maken. Hierop waren 5 kittens te zien, maar helaas ook vocht op de longen en dat kwam overeen met het zwaar ademen van Milou. De dokter wilde toch ook nog een echo maken en zag ook daar 5 kittens op. Gelukkig bleek het vocht op de longen niet door het hart te komen en is dus waarschijnlijk een bronchitis. Deze kan niet volledig behandeld worden omdat anders de zwangerschap afgebroken zou worden. Echter ging het toch slechter met Milou en is ze vanaf dinsdag bij de dierenarts gebleven, in de zuurstoftank. Van te voren was al besproken dat er vandaag een keizersnede zou plaatsvinden omdat een normale bevalling veel te zwaar voor Milou (en de kittens) zou zijn. Het ging hartstikke goed met Milou en ondanks dat ze 3 maal per dag een plasmiddel via injectie kreeg, was ze heel lief en geliefd bij het personeel. 
De baby's zijn geboren, jullie gaan het druk krijgen, het zijn er 6. Dit waren de woorden van de dierenarts aan de telefoon die de kittens ter wereld heeft gebracht. We zaten goed qua schatting, hooguit had het nog 1-2 dagen geduurd voor de bevalling vanzelf gestart zou zijn. 2 lapjes, 3 zwartwitjes en 1 grijswitje gaf ze ons door. Het grijswitje is meer de tabbytekening, maar we gaan zien hoe ze gaan worden. Helaas is de melkproduktie (nog) niet op gang en zullen wij om de 2 uur moeten flessen, maar dat hoort erbij. Milou accepteert de kittens wel, ook zuigen ze aan de tepels, maar nu hopen dat het allemaal op gang gaat komen. Over een paar dagen zullen er wat foto's op de site geplaatst worden.