06-11-2022
Afbeelding invoegen  
1 Week oud
 
Onze baby's hebben een moeilijke start gehad. Mama had geen melk en de fles is natuurlijk niet zo lekker als mamamelk. Helaas zijn er 2 een sterretje geworden. Zij hadden dan ook wel weinig kans van de dierenarts gekregen, maar toch hebben we nog alles geprobeerd. Het kwartet gaat heel goed. Ondertussen produceert mama Pokon en komen de kritters heel goed bij. We hoeven niet meer te flessen Hier is zowiezo 1 poesje bij en zoals het er nu uit ziet, zijn de rest katertjes. Dus voor nu zijn de namen: Iris, Jared, Aster en Indigo. 


 
28-10-2022
 
Milou is bevallen van 6 kittens. Het was een spannende periode voor ons. Milou is gedekt door Nero zonder dat wij het wisten, met als gevolg dat we ook niet wisten wanneer ze uitgeteld was. We hadden een schatting gemaakt (achteraf zaten we goed :) ) en zijn naar de dierenarts geweest voor een foto van de buik te laten maken. Hierop waren 5 kittens te zien, maar helaas ook vocht op de longen en dat kwam overeen met het zwaar ademen van Milou. De dokter wilde toch ook nog een echo maken en zag ook daar 5 kittens op. Gelukkig bleek het vocht op de longen niet door het hart te komen en is dus waarschijnlijk een bronchitis. Deze kan niet volledig behandeld worden omdat anders de zwangerschap afgebroken zou worden. Echter ging het toch slechter met Milou en is ze vanaf dinsdag bij de dierenarts gebleven, in de zuurstoftank. Van te voren was al besproken dat er vandaag een keizersnede zou plaatsvinden omdat een normale bevalling veel te zwaar voor Milou (en de kittens) zou zijn. Het ging hartstikke goed met Milou en ondanks dat ze 3 maal per dag een plasmiddel via injectie kreeg, was ze heel lief en geliefd bij het personeel. 
De baby's zijn geboren, jullie gaan het druk krijgen, het zijn er 6. Dit waren de woorden van de dierenarts aan de telefoon die de kittens ter wereld heeft gebracht. We zaten goed qua schatting, hooguit had het nog 1-2 dagen geduurd voor de bevalling vanzelf gestart zou zijn. 2 lapjes, 3 zwartwitjes en 1 grijswitje gaf ze ons door. Het grijswitje is meer de tabbytekening, maar we gaan zien hoe ze gaan worden. Helaas is de melkproduktie (nog) niet op gang en zullen wij om de 2 uur moeten flessen, maar dat hoort erbij. Milou accepteert de kittens wel, ook zuigen ze aan de tepels, maar nu hopen dat het allemaal op gang gaat komen. Over een paar dagen zullen er wat foto's op de site geplaatst worden.