ZE ZIJN UITGEVLOGEN
 
Seth hebben we zelf richting Rotterdam gebracht en gaat verder in het leven onder de naam Simba. Boef en Simba worden zeker weten goede vrienden.
 
Isis is verhuisd naar Swalmen. Zij zal zich als dame staande moeten gaan houden met de 3 andere heren, maar dit gaat wel lukken.
 
Osiris en Quetesh zijn verhuisd als Ivar en Torvi naar Munstergeleen. Hier zijn ze terecht gekomen in een jong gezin met 3 kinderen. 
 
 
16-08-2020
 
Vandaag de fotoshoot gedaan. Helaas zijn deze bandieten te druk (net als mama) en is het ons niet gelukt om ze samen op de foto te krijgen. Afgelopen donderdag hebben ze hun 2e inenting gehad en geen van de 4 schijnt hier last van te hebben.
Onze laatste week is aangebroken en donderdag a.s. zal de eerste het nest verlaten. Seth verhuisd dan naar Zwijndrecht. Vrijdag brengen we Isis naar Swalmen waar 2 boefjes haar zullen opwachten. Torvi en Ivar brengen we dan zaterdag naar Munstergeleen waar ze samen de boel op stelten kunnen gaan zetten.
 

  ISIS

Onze kleinste maar ook ondeugendste. De decoratie op de set was niet veilig en viel ook vaker om. Zodra we de kittenren open maken, is zij een van de eersten die eruit springt, maar ook weer als eerste erin om te kunnen eten.

OSIRIS (IVAR)

Deze knaap is een echte knuffelkont geworden. Je maakt de ren open, alles rent eruit, maar hij komt even omlopen om een aai te halen.
       QUETESH (TORVI)

Belangrijk kenmerk van deze schat is toch nog steeds haar stem die hetzelfde als mama is, succes nieuw personeel.
 

 
 
SETH

Deze grote kerel is nu echt zwaar aan het worden. Nog steeds knuffelt hij heel graag en geeft er nu ook kopjes bij.
       


19-07-2020
 

 
Mama met de mupjes
 
Lekker buiten de ren spelen en zodra ze moe zijn, gaan ze mama opzoeken. Zodra wij 's ochtends beneden komen, staan ze met hun vieren al klaar om uit de ren te komen. Er is dan geen houden meer aan. Vaker ook met de tantes spelen, totdat deze te wild worden. Ook de honden zijn geen probleem meer, hier wandelen we gewoon overheen. Ze spelen graag met het Tipietentje en verstoppen zich vaak in het keukenkastje met de pannen (molen). Langzaam worden ze hier wel te groot voor. 


Osiris
 
Osiris is een vrolijk kereltje dat veel bij Torvi te vinden is. Dit is natuurlijk superleuk, aangezien ze naar dezelfde blikopener gaan. Benieuwd welke naam ze voor hem hebben uitgezocht, misschien horen we dat woensdag as. Hij stoeit flink met zijn broer, soms heeft hij niet in de gate dat het een zusje is en speelt daarom ook hard met de dames.
 
Gewicht 18-7-20 -> 1295 gram
 
Link naar groeicurve
       

 

  Isis

Ze is een heel zachtaardig poesje wat toch haar mannetje probeert te staan, aangezien ze de kleinste van het stel is. Ze is net als de rest niet meer in de ren te houden. 
 
Gewicht 18-7-20 -> 1165 gram
 
Link naar groeicurve
 
Seth
 
Is de grootste van het stel, maar ook de knuffelbeer. Gaat lekker op onderzoek uit en stoeit heel veel met zijn broertje, net als met zijn zusjes. Vanavond komt zijn nieuwe butler op bezoek.
 
Gewicht 18-7-20 -> 1540 gram
 
Link naar groeicurve
       
 

 
Quetesh - Torvi
 
Dit is de pittige van de 2 dames. Ook haar stem is nog steeds aanwezig net als de stem van Ayla. Deze is dan ook iedere ochtend opnieuw te horen "ik wil uit die ren". Het is net als de rest een ondernemend poesje en stoeit graag. Heel vaak is ze te vinen bij haar broertje Osiris.
 
Gewicht 18-7-20 -> 1175 gram
 
Link naar groeicurve


25-06-2020


 
Seth
 
Dit is onze grootste kerel. Inmiddels weegt hij 1009 gram. 
Hij is een grote knuffelbeer die graag op de rug ligt en dan over de buik geaaid wilt worden. 
 
Onze Seth is al gereserveerd.

Osiris
 
Dit is onze andere kerel. Stukje lichter dan Seth, namelijk 818 gram.
Hier zie je ook goed dat het rechteroogje al weer veel beter is. Het is een vrolijk kereltje dat graag met zijn zusje stoeit.
 
Onze Osiris is al gereserveerd.
       


 
Isis
 
Dit is de kleinste van het stel. Met haar 702 gram is zij wel de koploper wat betreft lopen/rennen. Ze heeft hele grote kijkers die je hart doen smelten. Ook weet ze al uit de kist te klimmen.
 
Onze Isis is al gereserveerd.

Quetesh
 
Last but not least. Inmiddels is zij 759 gram. Haar nieuwe butler zal oordopjes nodig hebben, want zij heeft nu al de stem van Ayla.
 
Onze Quetesh is al gereserveerd.
 
 
17-6-2020
 
Afgelopen weken is er heel veel gebeurd. Amonet blijkt toch een katertje te zijn en die hebben we dan ook tot Sjai omgedoopt. Helaas is Sjai 1 van de 3 sterretjes. 
 
      
 
We waren genoodzaakt om Ayla te helpen met het voeden van de kittens, haar melk was kwalitatief niet goed genoeg. Hierdoor bleven de kittens afvallen. Op zich een grote maar toch ook  wel leuke klus. Helaas bleef het daar niet bij en kregen we ook nog te maken met een verschrikkelijk virus. Hierdoor wilde ze ook de speen niet meer accepteren. Sjai heeft dit helaas niet meer kunnen redden. Hierop volgde een spoedcursus sondevoeden. Ze kwamen goed bij, maar dit mocht niet meer baten voor Anubis en later voor Amon-Ra. 
 
Dan zijn er nog maar 4. Het oogje van Osiris wordt langzaam aan beter, de virusremmer lijkt te helpen en ze hebben nog een anti-biotica gekregen om de longetjes te beschermen tegen het virus. Ze voelden zich snel al een stuk beter.
Ze rennen (lees: stuntelen) nu door de kittenren, dagen elkaar uit, maar ook mama. Alleen die mousse vinden ze nog maar niks, maar ook dat gaat wel lukken met heel veel geduld.

       

 30-5-2020


Op 20 mei 2020 is Ayla bevallen van 7 prachtige kittens. Het zijn 2 bleu torti dames (Qetesh en Isis) , 4 creme heren (Anubis, Osiris, Amon-Ra en Seth) en nog 1 creme dame (Amonet).
Dit is het eerste nestje van Ayla en wij helpen haar graag met voeden. Hierdoor komen ze iedere dag mooi bij en zijn ze inmiddels in gewicht verdubbeld. 
 
Mama en kittens doen het goed.

 
 
Seth is gereserveerd