29-01-2020
 
Hehe, na dagen bankhangen zijn gisteren (28-01-2020) eindelijk de kittens geboren. En het is onze Saphira die in de krabpaal wilt bevallen. Het ging zo snel dat er 3 kittens (allemaal stuit) binnen 1 uur ter wereld zijn gekomen. Na nummer 2 waren we gezellig aan het kletsen met de dierenarts, wanneer ik opeens iets zie liggen. Nummer 3 kwam stilletjes ter wereld. Zoals we nu kunnen zien, zijn het 3 katertjes. 
Zoals het kopje van deze pagina al aangeeft, heet ons eerste nestje het "Lord of the Rings" nestje en zullen de heren dan ook de volgende stamboomnamen hebben:

Mystic Shiva's Frodo
Mystic Shiva's Gandalf
Mystic Shiva's Legolas

Uiteraard mag de nieuwe butler een eigen roepnaam verzinnen. 
De heren zijn goed op gewicht (128-140-146 gram bij de geboorte) en drinken goed bij mama. Allemaal zijn ze tevreden en wij zijn dan ook heel trots op onze Saphira.
 

04-02-2020
 
De eerste week is voorbij en onze kroost doet het goed, ook Saphira is een geboren mama.
Na nogmaals onder de rok te hebben gekeken, blijkt onze Legolas toch een poesje te zijn en is ze omgedoopt naar Mystic Shiva's Arwen. Ze slapen en drinken goed en groeien hard.
De rest van de groep is heel nieuwsgierig wat voor geluidjes er uit die kist komen, maar ze mogen er van Saphira toch echt niet bij. Ze begint al in de gate te hebben, wanneer het gepiep menens is en wanneer niet en durft hierdoor toch ook al iets verder van haar baby's weg te gaan. Zo ver is dat niet hoor :) 
       
 
 
11-02-2020
 
We zijn alweer een weekje verder en de tijd vliegt voorbij. Je ziet ze gewoon groter worden en wat worden ze mooi. Het gewicht gaat nog steeds in een mooie lijn omhoog. De ene dag wat minder grammetjes en de andere dag wordt dat weer dubbel en dik ingehaald. Inmiddels hebben ze alledrie de oogjes open.
 
Als je op de volgende link klikt, kan je de groeicurve zien.

18-02-2020
 
En weer een weekje verder. 3 Weken oud zijn ze inmiddels. Arwen loopt al op 4 pootjes en Frodo begint er langzaam ook mee. Gandalf is wat luier en laat dit ook duidelijk zien. 
Ze komen per week aardig aan en inmiddels weegt Arwen 448 gram (128 gram bij geboorte), Frodo 488 gram (140 gram bij geboorte) en Gandalf 498 gram (146 gram bij geboorte).
 
 
20-02-2020
 
Een extra update omdat er zo'n grote stappen gemaakt worden. Hieronder op de foto is te zien hoe ze nu al geregeld buiten de kist komen. Ze zitten veilig in een ren, waar de honden niet bij kunnen. Saphira gedraagt zich als een voorbeeldige moeder en houdt ook alles goed in de gate. Ze is zo vertrouwd met alles dat ze de kittens zelfs buiten de kist al doet voeden.