26-09-2021
Vandaag is ons het treurige nieuws gebracht dat onze Loki en Odin een sterretje aan de hemel geworden zijn. Helaas raakte ze door omstandigheden besmet met het FelV virus. Rust zacht Loki en Odin.
 
 
 
De kritters Frodo (Loki), Gandalf (Odin) en Arwen (Shiva) zijn dit weekend uitgevlogen.
 


29-01-2020
 
Hehe, na dagen bankhangen zijn gisteren (28-01-2020) eindelijk de kittens geboren. En het is onze Saphira die in de krabpaal wilt bevallen. Het ging zo snel dat er 3 kittens (allemaal stuit) binnen 1 uur ter wereld zijn gekomen. Na nummer 2 waren we gezellig aan het kletsen met de dierenarts, wanneer ik opeens iets zie liggen. Nummer 3 kwam stilletjes ter wereld. Zoals we nu kunnen zien, zijn het 3 katertjes. 
Zoals het kopje van deze pagina al aangeeft, heet ons eerste nestje het "Lord of the Rings" nestje en zullen de heren dan ook de volgende stamboomnamen hebben:

Mystic Shiva's Frodo
Mystic Shiva's Gandalf
Mystic Shiva's Legolas

Uiteraard mag de nieuwe butler een eigen roepnaam verzinnen. 
De heren zijn goed op gewicht (128-140-146 gram bij de geboorte) en drinken goed bij mama. Allemaal zijn ze tevreden en wij zijn dan ook heel trots op onze Saphira.
 

04-02-2020
 
De eerste week is voorbij en onze kroost doet het goed, ook Saphira is een geboren mama.
Na nogmaals onder de rok te hebben gekeken, blijkt onze Legolas toch een poesje te zijn en is ze omgedoopt naar Mystic Shiva's Arwen. Ze slapen en drinken goed en groeien hard.
De rest van de groep is heel nieuwsgierig wat voor geluidjes er uit die kist komen, maar ze mogen er van Saphira toch echt niet bij. Ze begint al in de gate te hebben, wanneer het gepiep menens is en wanneer niet en durft hierdoor toch ook al iets verder van haar baby's weg te gaan. Zo ver is dat niet hoor :) 
       
 
 
11-02-2020
 
We zijn alweer een weekje verder en de tijd vliegt voorbij. Je ziet ze gewoon groter worden en wat worden ze mooi. Het gewicht gaat nog steeds in een mooie lijn omhoog. De ene dag wat minder grammetjes en de andere dag wordt dat weer dubbel en dik ingehaald. Inmiddels hebben ze alledrie de oogjes open.
 
Als je op de volgende link klikt, kan je de groeicurve zien.

18-02-2020
 
En weer een weekje verder. 3 Weken oud zijn ze inmiddels. Arwen loopt al op 4 pootjes en Frodo begint er langzaam ook mee. Gandalf is wat luier en laat dit ook duidelijk zien. 
Ze komen per week aardig aan en inmiddels weegt Arwen 448 gram (128 gram bij geboorte), Frodo 488 gram (140 gram bij geboorte) en Gandalf 498 gram (146 gram bij geboorte).
 
 
20-02-2020
 
Een extra update omdat er zo'n grote stappen gemaakt worden. Hieronder op de foto is te zien hoe ze nu al geregeld buiten de kist komen. Ze zitten veilig in een ren, waar de honden niet bij kunnen. Saphira gedraagt zich als een voorbeeldige moeder en houdt ook alles goed in de gate. Ze is zo vertrouwd met alles dat ze de kittens zelfs buiten de kist al doet voeden.

 
26-02-2020
 
Een dagje te laat met updaten, maar dat loont zich. Mijlpalen zijn behaalt, Arwen heeft zelfstandig van de mousse gegeten. Gandalf heeft voor de eerste keer op de kattenbak geplast. Wat zijn wij trots op onze 3 pluizenbolletjes.
Alle 3 de kittens hebben nieuw personeel uitgezocht. Arwen gaat verhuizen naar Budel en de broertjes Gandalf en Frodo blijven bij elkaar en verhuizen naar Eygelshoven. 
Via deze link kan je weer naar de groeicurve kijken. 

      
 
03-03-2020
 
Het gaat super met Shiva (Arwen), Odin (Gandalf) en Loki (Frodo). Dit zijn inmiddels de roepnamen bedacht door de nieuwe baasjes. 
Het trio eet zelfstandig, is kattenbakzindelijk en genieten van de nieuwe inrichting. Zo nu en dan gaan ze wel nog bij Saphira drinken, maar de mousse laten ze zeker niet staan en dat is dan ook te zien in de groeicurve, die ik ingekort heb per week.
De foto's spreken voor zich. De nieuwe inrichting van de ren en ook de goedkeuring van de mand.
 
 
 
10-03-2020
 
Vandaag was een belangrijke dag. Week 6 is aangebroken en de boefjes zijn goedgekeurd door de dierenarts. Ze zijn gechipt en hebben het paspoort mogen ontvangen. Onze kleinste was als eerste aan de beurt, dat ging super. Dan mocht Odin ook nagekeken worden. Klein geluidje ontstond er op het moment van het chippen, viel toch wel mee. Het ging zo goed dat we lekker aan het kletsen waren met de dokter tijdens het zetten van de chip bij Loki, alleen was Loki het hier helemaal niet mee eens. Liefste rende hij weg, maar ook hij heeft het overleefd. Thuis gekomen mochten ze eens even in de grote kamer neuzen. Allemaal kregen ze een wasbeurt van onze lieve Joy. Ze hebben nieuwsgierig rondgekeken. Groeien gaat goed, zie hier de groeicurve.

 Het drietal De twee broers 
 
 Duurde lang dat wachten op de dokter  Lekker klimmen
 
 
20-03-20
 
Een paar dagen later dan gewend, maar daarom niet minder. Zo nu en dan komt de een en dan de ander niet zo veel tot niks aan per dag (groeicurve), maar ze zijn ook zo actief. Steeds vaker en steeds langer mogen ze door de woonkamer rennen. Lekker tussen de honden en de andere katten. Joy (Basset) is echt een mamaatje. Zodra het eerste kitten voeten neerzet buiten de ren, wordt deze gelijk gepoetst. Shendo (Cocker) vindt het allemaal maar niks. De kittens vinden het leuk om rond zijn poten te spelen en Shendo blijft dan stokstijf staan. Dan heb je nog onze Gordon (Setter). Hij is zo enthousiast dat hij alles en iedereen om ver loopt. Inmiddels wordt hij al weer wat rustiger. Leuk om te zien hoe ze door de hele kamer rennen en net te laat op de rem trappen. Ook oefenen ze met het bollen van de rug en schuin lopen om de ander te intimideren.
Hun klimvaardigheden zijn flink toegenomen en de broers zijn dan ook regelmatig te vinden bovenop de kist, waar ze lekker liggen te luieren in hun mand. Met een klein beetje hulp, krijgt ook Shiva het voor elkaar. 
  Hier het trio, lekker in de hondenmand aan het genieten van het zonnetje.
 De broers, lekker chillen in de mand bovenop de kist.
 Shiva, qualitytime met tante Nanou
 
25-03-2020
 
Nou het trio is niet  meer te houden. Uit die ren en niet meer erin, dat is wat ze willen. Inmiddels is de ren opnieuw ingericht, zodat ze zelfstandig erin en eruit kunnen. Lekker rollenbollen is waar wij nu van genieten, zo leuk om te zien. Het ontwikkelen gaat super goed. Springen, rennen, klimmen, alles gaat in rap tempo omhoog. Wat gaan wij die spruiten missen over 5 weken. 
Groeicurve.
 
 Loki bij grote Raf aan het slapen
 
    De 3 musketiers lekker aan het eten 
 
13-04-2020
 
De eerste inenting is al achter de rug en dit is prima gegaan. Ze groeien als kool en breken onze hele woonkamer af, maar ach.....ze zijn toch zo lief, wat maakt dat nou uit. Inmiddels is Loki al de 2 kg gepasseerd en rent Odin hier snel achteraan. De afspraken met het nieuwe personeel zijn ook al gemaakt en wij mogen nog maar 2 weken van ons eerste nestje genieten (snik). Wat gaan we ze missen.