17-10-2021

De ren weer lekker leeg gehaald om goed te kunnen poetsen. Ondertussen loopt het gespuis door de woonkamer. De honden zijn al heel normaal en ook die grote rode kater. De stofzuiger is nog een ander dingetje. Dat is zo'n rood gevaarte wat een raar geluid maakt, maar voor Freya maakt dit niks uit.
 
Vandaag komt er bezoek. Het personeel van Milo (uit het Disney nestje) komt kijken voor een maatje. Het zal of Freya of Hayley zijn wat Milo mag gaan vergezellen. 
  Afbeelding invoegen
 
10-10-2021 Kleine fotoshoot
 
Vandaag al eens voorzichtig een snelle fotoshoot gedaan, want die flits is natuurlijk niet zo fijn. Afgelopen dagen zijn ze ook al eens voor het eerst buiten de ren geweest. Onze Ierse Setter mag er dan nog niet bij zijn, omdat hij veel te druk is. Shendo (cocker spaniel) vindt de kittens helemaal niet interessant, maar Joy (Basset) snuffelt ze helemaal af. Zodra een kitten met de pootjes op de grond wordt gezet, wordt hij/zij eerst helemaal besnuffelt door Joy. Alle kittens accepteren dit alsof het de normaalste zaak ik. Na een kwartiertje liggen ze allemaal achter de bank te slapen. Zo gaan we langzaam de tijd verlengen. 
 
Afbeelding invoegen
  Tristan (in optie)

Tristan is een lekkere knuffelkerel. Zodra een van ons de ren in stapt, komt hij op ons af en gebruikt ons als klimpaal. Hij heeft weinig last gehad van de omwisseling van voer en vind de mousse ook zeer lekker.
Kieran (beschikbaar)

Kieran is de grootste van het stel en de wolligste. Hij heeft wel wat probleempjes gehad bij de voedingwissel, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een vrolijk kereltje.
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
  Hayley (in optie)

Deze dame is de grootste van de twee dames. Ze kijkt een beetje "de kat uit de boom" maar staat goed haar mannetje tegenover haar broers. 
Freya (in optie)

Freya heeft wel nog wat last van diarree doordat ze omgestapt zijn van melk naar pap naar mousse. Het gaat de goede kant op en ze is altijd vrolijk blijven spelen. Het is een nieuwschierig meisje en net als Tristan, hangt ze meteen aan ons. 
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
  Elijah

Elijah is nog steeds een "dramaqueen". Zodra je hem oppakt, gaat hij lekker schreeuwen. Zodra je hem begint te knuffelen, accepteert hij dat en is het een "grote vent". Lekker spelen is ook voor hem een dagelijkse bezigheid.
Aiden

Tweelingbroer van Elijah. Hij lijkt qua uiterlijk zo op zijn broer. Ook hij is een lekkere knuffelbeer en speelt als de beste.
  Afbeelding invoegen
 26-09-2021 Welke foto?
 
Het wordt nu heel lastig om 1 leuke foto te vinden, ze zijn allemaal mooi. Daarom even een andere lay-out om zo wat meer te kunnen laten zien. Aangezien ze al beginnen te lopen (wankelen), heb ik de ren al een beetje aangepast. Zodra volgende week de rode lamp weggaat, kan er nog meer speelgoed in. Vaker gaat een van ons in de ren liggen, zodat ze aan ons kunnen wennen en Tristan maakt hier uitgebreid gebruik van. Even lekker dutten bij mij, vond ik het erg? Neuh :) De heren zijn via hun koppie niet uit elkaar te houden, dus ik zal ze nu nog in hun geheel moeten zien om te weten wie wie is. Vandaag is ook onze Kieran de 400 gram gepasseerd, zijn van die kleine mijlpaaltjes waar wij heel erg trot op zijn. 
Afbeelding invoegen De nieuw ingerichte ren Afbeelding invoegen Nina met Freya en Kieran.
Aiden en Hayley aan het smoezen Afbeelding invoegen  2 van de heren Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen Freya, daarachter Kieran, lichtere is Tristan en naast hem zit Elijah


Afbeelding invoegen
  19-09-2021 Dramaqueen

Onze "draken" zijn vandaag 2 weekjes oud. Zoals je kan zien, lijken de mannetjes allemaal op elkaar, maar kunnen wij ze toch uit elkaar houden. Alle 6 groeien ze goed en zijn tussen de 150-200 gram zwaarder als bij de geboorte.
Ook hebben we een dramaqueen ertussen. Zodra Elijah aan de beurt is om gewogen te worden, piept hij zo hard en lang als nodig is, om er voor te zorgen dat mama komt. Hem gaan we dan ook wat langer aaien, zodat hij door krijgt dat het nergens voor nodig is. 

 

The Originals 14-09-2021
 
Inmiddels weer 9 daagjes oud. We hebben ze allen een keer onder de rok gekeken en (voor nu) zijn het 4 katertjes en 2 poesjes. Hayley was bij de geboorte 99 gram en weegt inmiddels 214 gram. Zij is ook het eerste kitten wat de oogjes geopend had, al met 5 dagen. Aiden (bij twijfel Rebekah) is ook goed gegroeid van 107 naar 213 gram. Als derde geboren onze Freya. Zij was bij de geboorte de lichtste van het stel met 90 gram. Ook zij vind de slagroom van  mama erg lekker en weegt inmiddels 202 gram. Ook Freya bekijkt de grote wereld al uit haar eigen oogjes. Dan komt Elijah. Hij is gegroeid van 110 naar 199 gram en heeft ook al de oogjes open. Minst hard gegroeid, maar wel een stijgende lijn. In eerste instantie ons laatste kitten Kieran. Met 113 gram was hij bij de geboorte de zwaarste en weegt nu 238 gram en is dus nog steeds de zwaarste. Ook Kieran heeft zijn oogjes geopend. Dan onze verassing, ons 6e kitten. Tristan kwam op de wereld met 111 gram en weegt inmiddels 218 gram.
Met mama gaat het super goed, ze levert lekkere slagroom waardoor de kittens groeien als kool. Vanaf morgen gaan wij dan ook onze extra ochtend voeding weglaten, want die vinden ze niet zo lekker als de melk van Nina. Ze neemt steeds meer tijd voor haar zelf, maar die is wel van korte duur. 
  Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
  Nestje van Nina 05-09-2021

Nina heeft het wel heel spannend gemaakt. Vrijdag kwamen we 's ochtends beneden, zat haar hele achterwerk en ook onze woonkamer onder het bloed. Toch heeft ze ons laten wachten tot vanochtend. Opeens begon ze te miauwen en wisten wij genoeg. De vraag was, krijgt ze er 5 of 6. Na kitten 5 dachten we klaar te zijn, maar toch niet, het 6 tal is geboren.
We geven mama en kittens nu rust.