19-12-2021 Alle kittens zijn uigevlogen
 
Als eerste hebben we Rebekah naar Heerlen gebracht waar zij voortaan Zara zal heten. Ze is hier liefdevol opgenomen in het gezin. Ze voelde zich gelijk thuis.
 
Dagje later hebben we Tristan naar Waalwijk gebracht waar twee kleine spruiten al op hem stonden te wachten. Ondertussen is hij hier al de beste maatjes mee geworden.
 
Diezelfde dag hebben we Kieran en Elijah naar Geleen gebracht. Alle "gevaren" waren weggeruimd. Ook zij gaan veel liefde ontvangen van het nieuwe baasje.
 
's Zondags hebben we Freya naar Castricum gereden. Zij zal voortaan Arya heten en het huis onveilig gaan maken met Milo. Milo was zo enthousiast dat hij haar geen minuut met rust liet. Ondertussen gaat dat al veel beter.
 
Vandaag is ons laatste muisje verhuisd. We zijn helemaal naar Leiden gereden. De woonkamer was al helemaal ingericht voor Hayley en haar toekomstige vriendinnetje wat over 5 dagen komt. 

25-11-2021 Ook het laatste gouden mandje is zorgvuldig uitgezocht
 
Onze kleinste spruit heeft ook nieuw personeel gevonden. Afgelopen zondag is er bezoek voor Hayley gekomen, helemaal uit Leiden. Ze waren meteen verliefd op haar, maar lieten ons nog even in spanning. Later die dag kregen wij een telefoontje met de vraag of wij toestemming gaven voor een maatje. Een maine coon kitten van een andere cattery die Hayley 5 dagen later komt vergezellen. Ze vond het wel heel erg zielig dat ze wel eens 2 uurtjes (tijdens het boodschappen doen) alleen zou zijn. Hier konden we toch ook geen "nee" op zeggen. Als 2 kittens met elkaar kunnen opgroeien, is het mooiste wat je kan hebben. Dus Hayley (linker foto) verhuist 19 december naar Leiden. 
Afbeelding invoegen                                                                                                                            Afbeelding invoegen     
Rebekah (rechter foto hierboven) heeft ook heel lief personeel gevonden waar al verschillende katten de lakens uitdelen. Ze zal in een groot gezin terechtkomen en hopelijk luisteren naar de naam Zara. Ondertussen is het nieuwe baasje al twee maal hier geweest, zodat iedereen van dat gezin al kennis kan maken met Zara. Deze grote dame is lekker ontdeugend en knuffelig. Op 18 december brengen wij haar naar Heerlen.
 
Elijah en Kieran blijven samen, ook blijven ze beiden de naam behouden die wij ze gegeven hebben. Elijah is een vrij klein mannetje wat pittig kan zijn, maar ook vaker zijn rustige kant laat zien. Kieran is een poesje, maar wel het grootste kitten uit het nestje. Zorg dat je een klein poetsemmertje hebt en Kieran is gelukkig. Ze verhuizen op 11 december naar Geleen.
Links op de foto is Elijah en rechts is Kieran.
Afbeelding invoegen                                                                                                                            Afbeelding invoegen
Tristan (links op de foto onder) is een mannetje wat iedereen wel leuk vindt. Lekker brutaal spelen met de kleinste en de grootste uit het nest. Hij is maar een paar grammetjes lichter dan Kieran hoor. Zijn nieuwe butlers gaan hem Garfield noemen en hebben de nieuwe woning al gevuld met spulletjes voor hem. Tristan brengen we als eerste weg op 11 december en de reis gaat naar Waalwijk.
Afbeelding invoegen                                                                                                                            Afbeelding invoegenFreya (rechts hierboven) blijft de grootste donderstraal en daredevil. Heeft nergens angst voor. Een stofzuiger die aanstaat, wat maakt het uit. Daar gaat ze nog even mee spelen. Ze is helemaal verzot op een pluchen balletje en loopt hier trotst mee door de woonkamer. Iedereen die in de buurt komt, wordt naar gegromd. Zij zal als Arya verhuizen naar Castricum op 12 december, waar ze leuk met onze Milo kan gaan spelen. 
 
Woensdag a.s. krijgen ze hun tweede vaccinatie en dan wordt het aftellen.           

31-10-2021 Weer een gouden mandje gevonden
 
Vandaag hebben we het druk gehad. Eerst kregen we bezoek van mensen uit Waalwijk. Zij kwamen kijken voor Rebekah of Hayley, maar hadden geen voorkeur. Ze wilden kijken wie het beste bij hun gezin met twee kinderen past. Uiteindelijk was het Tristan die de hele middag de aandacht opeiste en ook hij heeft dan zijn gouden mandje gevonden. 
Later zijn ook de nieuwe butlers van Freya (Arya) op bezoek geweest. Het kwam zo dat ze toevallig in Kerkrade bij familie waren (zelf wonen ze in Catricum) en graag even wilden knuffelen. Hier maken wij heel graag tijd voor vrij. 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Rebekah en Hayley in chillmodus. Beide zijn op zoek naar een                                                                                                            gouden mandje

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
 
20-10-2021 Checkup
 
Vandaag is het stel voor het eerst naar de dierenarts gegaan. Ze zijn gechipt en de stambomen zijn aangevraagd. Ook de geslachten zijn nu officieel bepaald. Zelf twijfelden we of Aiden niet ook Rebekah kon zijn en ja, het is een poesje. Als verassing op verassing blijkt ook Kieran een poesje te zijn. Kieran blijft wel gewoon Kieran heten. Freya heeft haar nieuwe forever home gevonden en gaat wonen bij Milo uit ons Disney nestje en zondag a.s. komt er bezoek voor Tristan. 

 Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
17-10-2021

De ren weer lekker leeg gehaald om goed te kunnen poetsen. Ondertussen loopt het gespuis door de woonkamer. De honden zijn al heel normaal en ook die grote rode kater. De stofzuiger is nog een ander dingetje. Dat is zo'n rood gevaarte wat een raar geluid maakt, maar voor Freya maakt dit niks uit.
 
Vandaag komt er bezoek. Het personeel van Milo (uit het Disney nestje) komt kijken voor een maatje. Het zal of Freya of Hayley zijn wat Milo mag gaan vergezellen. 
  Afbeelding invoegen
 
10-10-2021 Kleine fotoshoot
 
Vandaag al eens voorzichtig een snelle fotoshoot gedaan, want die flits is natuurlijk niet zo fijn. Afgelopen dagen zijn ze ook al eens voor het eerst buiten de ren geweest. Onze Ierse Setter mag er dan nog niet bij zijn, omdat hij veel te druk is. Shendo (cocker spaniel) vindt de kittens helemaal niet interessant, maar Joy (Basset) snuffelt ze helemaal af. Zodra een kitten met de pootjes op de grond wordt gezet, wordt hij/zij eerst helemaal besnuffelt door Joy. Alle kittens accepteren dit alsof het de normaalste zaak ik. Na een kwartiertje liggen ze allemaal achter de bank te slapen. Zo gaan we langzaam de tijd verlengen. 
 
Afbeelding invoegen
  Tristan (in optie)

Tristan is een lekkere knuffelkerel. Zodra een van ons de ren in stapt, komt hij op ons af en gebruikt ons als klimpaal. Hij heeft weinig last gehad van de omwisseling van voer en vind de mousse ook zeer lekker.
Kieran (beschikbaar)

Kieran is de grootste van het stel en de wolligste. Hij heeft wel wat probleempjes gehad bij de voedingwissel, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een vrolijk kereltje.
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
  Hayley (in optie)

Deze dame is de grootste van de twee dames. Ze kijkt een beetje "de kat uit de boom" maar staat goed haar mannetje tegenover haar broers. 
Freya (in optie)

Freya heeft wel nog wat last van diarree doordat ze omgestapt zijn van melk naar pap naar mousse. Het gaat de goede kant op en ze is altijd vrolijk blijven spelen. Het is een nieuwschierig meisje en net als Tristan, hangt ze meteen aan ons. 
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
  Elijah

Elijah is nog steeds een "dramaqueen". Zodra je hem oppakt, gaat hij lekker schreeuwen. Zodra je hem begint te knuffelen, accepteert hij dat en is het een "grote vent". Lekker spelen is ook voor hem een dagelijkse bezigheid.
Aiden

Tweelingbroer van Elijah. Hij lijkt qua uiterlijk zo op zijn broer. Ook hij is een lekkere knuffelbeer en speelt als de beste.
  Afbeelding invoegen
 26-09-2021 Welke foto?
 
Het wordt nu heel lastig om 1 leuke foto te vinden, ze zijn allemaal mooi. Daarom even een andere lay-out om zo wat meer te kunnen laten zien. Aangezien ze al beginnen te lopen (wankelen), heb ik de ren al een beetje aangepast. Zodra volgende week de rode lamp weggaat, kan er nog meer speelgoed in. Vaker gaat een van ons in de ren liggen, zodat ze aan ons kunnen wennen en Tristan maakt hier uitgebreid gebruik van. Even lekker dutten bij mij, vond ik het erg? Neuh :) De heren zijn via hun koppie niet uit elkaar te houden, dus ik zal ze nu nog in hun geheel moeten zien om te weten wie wie is. Vandaag is ook onze Kieran de 400 gram gepasseerd, zijn van die kleine mijlpaaltjes waar wij heel erg trot op zijn. 
Afbeelding invoegen De nieuw ingerichte ren Afbeelding invoegen Nina met Freya en Kieran.
Aiden en Hayley aan het smoezen Afbeelding invoegen  2 van de heren Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen Freya, daarachter Kieran, lichtere is Tristan en naast hem zit Elijah


Afbeelding invoegen
  19-09-2021 Dramaqueen

Onze "draken" zijn vandaag 2 weekjes oud. Zoals je kan zien, lijken de mannetjes allemaal op elkaar, maar kunnen wij ze toch uit elkaar houden. Alle 6 groeien ze goed en zijn tussen de 150-200 gram zwaarder als bij de geboorte.
Ook hebben we een dramaqueen ertussen. Zodra Elijah aan de beurt is om gewogen te worden, piept hij zo hard en lang als nodig is, om er voor te zorgen dat mama komt. Hem gaan we dan ook wat langer aaien, zodat hij door krijgt dat het nergens voor nodig is. 

 

The Originals 14-09-2021
 
Inmiddels weer 9 daagjes oud. We hebben ze allen een keer onder de rok gekeken en (voor nu) zijn het 4 katertjes en 2 poesjes. Hayley was bij de geboorte 99 gram en weegt inmiddels 214 gram. Zij is ook het eerste kitten wat de oogjes geopend had, al met 5 dagen. Aiden (bij twijfel Rebekah) is ook goed gegroeid van 107 naar 213 gram. Als derde geboren onze Freya. Zij was bij de geboorte de lichtste van het stel met 90 gram. Ook zij vind de slagroom van  mama erg lekker en weegt inmiddels 202 gram. Ook Freya bekijkt de grote wereld al uit haar eigen oogjes. Dan komt Elijah. Hij is gegroeid van 110 naar 199 gram en heeft ook al de oogjes open. Minst hard gegroeid, maar wel een stijgende lijn. In eerste instantie ons laatste kitten Kieran. Met 113 gram was hij bij de geboorte de zwaarste en weegt nu 238 gram en is dus nog steeds de zwaarste. Ook Kieran heeft zijn oogjes geopend. Dan onze verassing, ons 6e kitten. Tristan kwam op de wereld met 111 gram en weegt inmiddels 218 gram.
Met mama gaat het super goed, ze levert lekkere slagroom waardoor de kittens groeien als kool. Vanaf morgen gaan wij dan ook onze extra ochtend voeding weglaten, want die vinden ze niet zo lekker als de melk van Nina. Ze neemt steeds meer tijd voor haar zelf, maar die is wel van korte duur. 
  Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
  Nestje van Nina 05-09-2021

Nina heeft het wel heel spannend gemaakt. Vrijdag kwamen we 's ochtends beneden, zat haar hele achterwerk en ook onze woonkamer onder het bloed. Toch heeft ze ons laten wachten tot vanochtend. Opeens begon ze te miauwen en wisten wij genoeg. De vraag was, krijgt ze er 5 of 6. Na kitten 5 dachten we klaar te zijn, maar toch niet, het 6 tal is geboren.
We geven mama en kittens nu rust.