11-12-2023 RIP Milo
 
Vandaag is Milo vredig ingeslapen.
 
Op vrijdag 18-8-2023 kregen wij een heel droevig bericht vanuit Castricum. 
"Milo is al een tijdje ziek en heeft meerdere dierenartsen gezien en behandelingen gehad. Niets sloeg aan"
Ze zijn met Milo nog naar Amsterdam gegaan en kregen uiteindelijk lymfeklierkanker als diagnose, genezing was niet mogelijk.
Milo heeft direct een behandeling met prednison en enzymtherapie gekregen. In oktober bleek dat de enzymtherapie niet werkte en gingen ze over op bestraling in Utrecht.
Uiteindelijk kregen we vandaag het droevige bericht dat Milo gestopt is met eten en veel heeft moeten overgeven. Hij is opgenomen in de kliniek, maar helaas kregen ze te horen dat de kanker toch uitgezaaid was in de buikorganen en ze kunnen niks meer voor hem doen.
We zijn hier heel verdrietig over, blijft toch altijd een van onze kattenkindertjes, en wensen zijn baasjes ook heel veel sterkte. 
 
15-05-2021 ONZE BOEFJES ZIJN UITGEVLOGEN
 
Marlin
 
Ons boefje hebben we als eerste weggebracht, hij hoefde ook niet zo ver. Hij woont nu bij familie in Heerlerheide. Totaal geen stress, deed alsof hij er al woonde. In juni krijgt hij nog een echo van zijn hart en dan zullen we meer weten. Maar voor nu is het een "gezonde" kater. 
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Milo
 
Dit menneke heeft een langere autorit gehad, helemaal naar Castricum. In het begin was hij nog wel onrustig, zag vanalles langs de auto voorbij komen, maar het grootste gedeelte van de rit, heeft hij lekker geslapen. Eenmaal bij zijn nieuwe personeel aangekomen (jongste butler kon geen woord meer uit haar mond krijgen), ging hij op onderzoek uit. Met Milo gaat het super.
Aurora 
 
Onze prinses is naar Swalmen verhuisd. Hopelijk dat ze goede vriendinnetjes gaat worden met onze Isis. Hier in huis zal ze luisteren naar de naam Katana. Katana wilde in het begin eerst de kat uit de boom kijken, maar vond het speelgoed toch interessanter. Ook al die andere katten zijn wat wennen, maar dat komt helemaal goed.
  Afbeelding invoegen
 
22-04-2021
 
Net zoals de eerdere nestjes, hebben we ook een fotoshoot gedaan met ons Disney nestje :) We hebben 137 foto's geklikt om een paar leuke te kunnen krijgen. Je hebt ook altijd een dwarsligger, deze keer was dat Katana.
 
                            Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 
 
18-04-2021
 
Inmiddels is het 4 dagen geleden dat ze hun eerste inenting hebben gehad. Hier valt niks van te merken. Ze zijn gekeurd door de dierenarts en alleen bij Marlin was een hartruisje te horen. Bij de volgende inenting zal hier nogmaals naar geluisterd en eventueel naar gekeken worden. In ieder geval is niks aan hem te merken, rent net zo hard en zo veel als zijn broer en zus. Zodra de kittenren opengaat, sprinten ze eruit. Ze gaan zelfs zelfstandig weer de ren in om te eten, drinken of op de kattenbak. Zo nu en dan speelt mama mee, maar vaak is het de beurt aan tante Nina. De mousse eten ze niet meer graag en de brokjes zijn wel heel erg in trek. Al met al, het is een leuk, lief, gezellig en grappig nest. Hier is de link naar de gewichttabel/week.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
04-04-2021
 
Het gaat hartstikke goed met mama en de kids. Met grote regelmaat rennen ze nu door onze woonkamer. Tante Nina vindt het zo leuk dat ze met de kroost speelt. Ook papa Nero wilt vaak met ze spelen. Ze eten goed en Milo is de eerste die zelfstandig brokjes eet. De rest zal dan snel volgen. 
 
Gewichten:

Milo: 1350 gram
Marlin: 1170 gram
Aurora: 1175 gram
  Afbeelding invoegen

 
17-03-2021
 
Afbeelding invoegen
  Papa op de uitkijk.
 
Dit is Nero, de papa van de kroost. Hij houdt alles nauwlettend in de gate. Vorige week heeft het trio hun eerste wormkuur gehad, maar hier zijn ze ziek van geweest. Zelfs mama is ziek geworden. Zij heeft de wormkuur binnen gekregen door de kittens schoon te maken. Doordat Saphira zich niet lekker voelde, konden de kleintjes niet bij haar drinken en werden ook niet schoongemaakt. Ze vielen af en voor ons de taak om ze bij te voeden. Nu, een week later, gaat het weer super met ze en ook met Saphira. Ze liggen zelfs weer vaker aan de melkbar en het smakken van de mousse gaat ook weer lekker door.

Marlin

Onze lieve Marlin. Hij ontwikkelt zich goed, de fletchest lijkt minder aan te voelen. Zijn achterpoten beginnen nu ook sterk te worden. Hij ligt een beetje achter op zijn broer en zus, maar hij komt er wel. Inmiddels weegt hij 620 gram
  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
  Aurora

Ons dametje is vorige week goed ziek geweest. De wormkuur is haar niet goed gevallen, maar zelfs mama was hier ziek van. Het gaat weer super met haar en ze weegt inmiddels 650 gram.
 
Milo
 
Ons fotomodelletje. Hij is echt fotogeniek deze knappe kerel. Tevens is hij ook de zwaarste van het stel. Inmiddels weegt hij 758 gram. 

  Afbeelding invoegen
 
10-03-2021
 
Afbeelding invoegen
 
Marlin
 
Onze knappert gaat goed. We hebben voor hem een heuvellandschap gecreƫerd. Hij ligt vaker op ze zij nu wat goed is. Zijn achterpootjes beginnen ook al steviger te worden. Laten we hopen dat hij ook een mooie toekomst in het vooruitzicht heeft. Deze boef weegt inmiddels 540 gram.


 
Milo
 
De zwaarste van het trio. Qua kleur is hij wat lichter dan Aurora. Hij zou samen met Kenai naar Castricum verhuizen. Na veel overleg mag hij dan toch alleen gaan. Het is een lekker boefje en weegt inmiddels 625 gram. 
  Afbeelding invoegen

 
Afbeelding invoegen
 
Aurora
 
Als enige poes in het gezelschap, weet zij zich goed staande te houden. 
Lekker drinken bij mama en daarnaast ook lekker smikkelen van de mousse. 
Inmiddels weegt deze dame 596 gram. 


 
Kenai
 
Helaas hebben we Kenai verloren. Hij is nu een sterretje aan de hemel. 
Onze kleine mup was een mooie donkere coon, donker neusje en maar een klein wit puntje aan de staart. 
 
Rust zacht lieve Kenai
  Afbeelding invoegen
 
03-03-2021 
 
Vandaag zijn wij met Marlin en Kenai naar de dierenarts geweest. Hier werd ons vermoeden bevestigd dat Marlin een flatchest heeft. Vooralsnog is er een toekomst voor Marlin, maar dit moet verder nog uitwijzen. Hierom hebben wij besloten dat Marlin bij ons blijft. We hopen dat hij een lekker oudje wordt. Kenai is wat verkouden. Hiervoor krijgt hij nu wat lekkere siroop (hij keek mij boos aan) en zal snel weer opknappen. Hopenlijk hebben ze morgen een beetje zin om wat leuke foto's te maken zodat ik die hier weer kan posten.
 
17-02-2021 Mama heeft slagroom, ze groeien als kool
 
Afbeelding invoegen Milo 239 gram (is gereserveerd)                 Afbeelding invoegen Marlin 242 gram (niet beschikbaar)
 
Afbeelding invoegen Aurora 212 gram (niet beschikbaar) Afbeelding invoegen Kenai 222 gram (is gereserveerd)
 
 
15-02-2021 Het gaat goed met mama en haar kroost
 
De 4 bandieten groeien goed en worden ook goed door mama verzorgd. Bij het kleinste piepje staat Saphira weer paraat. Ook papa houdt een oogje in het zeil, maar mag er nog niet bij.
  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
  10-02-2021 is de vierling geboren, het Disney nest

Dag 66 en nog waren de kittens er niet. Contact opgenomen met de dierenarts en voor de zekerheid toch even een echo laten maken om te kijken of alles goed was. 4 kloppende hartjes en niemand zat in de weg. Het kon nog 4 dagen gaan duren. 's Ochtends was Saphira alleen maar in de kittenren te vinden, dus onze hoop was groot dat ze daar ook ging bevallen, maar helaas koos ze (alweer) voor de krabpaal. Hier zijn de eerste twee dan ook ter wereld gekomen, daarna zijn we gelukkig naar de kittenren verhuisd. 

Helemaal zwart woog 138 gram
Zwart met een wit puntje aan de staart woog 126 gram
Zwart wit woog 146 gram
Blue woog 152 gram